Ne ess kétségbe, ha édesapád nem tud az oltárhoz vezetni!

Május 19-én tartották meg a királyi udvar legfrissebb házasságát, Harry herceg kötötte össze életét az amerikai Meghan Markle-val. A hatalmas esküvőt a Windsor Kastélyban lévő Szent György kápolnában tartották 600 vendég jelenlétében. Azonban sajnálatos módon egy valaki nagyon hiányzott a menyasszonynak, méghozzá az édesapja. A Mexikóban élő apuka orvosi tanácsra maradt távol, nem vállalva a hosszú utazást, mivel nemrégiben szívműtéten esett át.

Sajnos sok menyasszony kerül hasonló helyzetbe, vagy azon oknál fogva, mert az édesapja szintén beteg, vagy esetleg már elhalálozott. De a távolság és a szülők korábbi különválása is eredményezheti az édesapa távollétét. Természetes, hogy ilyen helyzetben a menyasszony rossz érzésekkel vonul majd az oltár elé.



Ha Te is hasonló helyzetbe kerülnél, gondold át ki az a személy, aki olyan közel áll hozzád, hogy végig tudjon támogatni a nap folyamán. Ez lehet az édesanyád, a testvéred, nagyszülő vagy más családtag. Alternatív megoldásként megkérhetsz egy barátot. Meg is oszthatod több ember között is a feladatot, mint ahogyan azt Meghan is tette a hétvégi esküvőjén. Édesanyja vállalta, hogy elkíséri az esküvőre, míg Harry herceg apja, Károly herceg vonult vele az oltárig a Szent György kápolnában.

Hogyan tudod mégis magad mellett érezni édesapádat?


A modern technikának köszönhetően, amennyiben a szülő olyan állapotban van, akár a kórházból is bejelentkezhet, projektoron tudják követni a vendégek beszédét. Ha már nincs lehetőséged megszólaltatni édesapádat, akkor sződd bele esküvői fogadalmadba, beszédedbe a róla szóló megemlékezést.


Mi történik, ha édesapád nem akar megjelenni az esküvőn?


Sajnos néhány esetben előfordul, hogy az édesapa nem akar részt venni az eseményen. Ennek oka lehet egy nemrégiben történt nézeteltérés, vagy egy régóta fennálló családi viszály. Sokszor talán jobb is, ha távol marad az édesapa az esküvőtől, mert csak tovább szítaná a problémát jelenléte. Ebben az esetben szintén neked kell kiválasztanod, hogy ki helyettesíti őt a Nagy Napon.


Az apa szerepe az esküvőn


A szokások szerint az apa adja át a vőlegénynek az új asszonyt,  elvárják a meghívottak, hogy beszédet mondjon, emellett az ifjú pár első tánca után is vele kellene táncolnia a menyasszonynak. Az édesapa hiányában az általad megkért személy fogja ezeket a feladatokat ellátni. Amennyiben édesanya vagy már és van egy fiú gyermeked, akkor akár ő is átadhat a férjednek. De persze ezeket a mozzanatokat ki is hagyhatjátok, ha neked így jobb érzés.

Az ültetés során a szokások szerint édesapád a főasztalnál, a közeledben kapna helyet. Akár megkérsz valakit, hogy helyettesítse őt, akár nem, akkor is hagyd üresen a főasztalnál a helyét.

Előző
Következő »