9 ötlet, amivel a kis létszámú esküvő is lehet emlékezetes

Amikor elkezded tervezni az esküvő napjának részleteit, az egyik legfontosabb dolog, hogy meghatározd a vendéglista méretét. Döntésed nemcsak a költségekre fog kihatni, hanem a ceremónia és a vacsora helyszínének kiválasztására is. Míg sok pár dönt úgy, hogy nagy ünnepséget rendeznek, ahová meghívják a barátaikat, családtagjaikat és kollégáikat, addig mások inkább egy kis listával és intimebb hangulatban szeretné eltölteni élete nagy napját. Attól még, hogy kevesebb vendéget hívsz meg az esküvődre, lehet csodálatos hangulatú és nagyszabású esemény. A kis létszámú esküvő esetén nagyobb lehetőségeid lesznek a drágább helyszín, az exluzívabb ételek és kiszolgálás biztosítására. Nézd meg néhány ötletünket, amivel maximalizálni tudod az intim esküvő színvonalát.


1. Míg sok pár vásárolja meg a legegyszerűbb meghívót, addig Te nyugodtan költhetsz többet egy igényesen kidolgozott, minőségi kártyára. Egyedi kidolgozású, drágább alapanyagú meghívóid biztosan mindenkit lenyűgöznek majd.


2. A kisebb vendéglista lehetőséget ad arra, hogy olyan helyszínt válasz az esküvőre, mely meghitt és intim. Akár a hétvégére kibérelhetsz egy kis farmot, vidéki házat, ahol a kertben tarthatjátok a ceremóniát. Vagy esetleg régi álmod teljesítéseként drága vacsorahelyszínként egy ötcsillagos hotelben foglalhatod le az esküvő helyszínét.

3. A kevesebb meghívott számára olyan emlékezetes ajándékot is adhatsz, amit egyébként nem tehetnél meg. Legyen az akár egy egész ajándékcsomag, amelyben az esküvőre emlékeztető tárgyakat helyezel el. 

4. Költségvetésed bővülésével akár olyan meghívott művészek is szórakoztathatják a vacsoránál a vendégeket, mint például egy kisebb ismert zenekar, a komolyzenét kedvelő párok vonós négyest is felkérhetnek, esetleg egy ismert DJ húzhatja a talpalávalót. 

5. Az esküvői vacsora helyszínének berendezéséhez használhatsz olyan tárgyakat, melyeket később otthonotokban is használhattok majd. Ilyen például a kis létszám esetén a bőrszékek vagy egy porcelán étkészlet, ami egyedivé varázsolja a helyszínt.

6. A meghívottak biztosan jól éreznék magukat, ha egy kellemes hangulatú borkóstolással kötnéd egybe a vacsorát. Ez kis létszámú vendégsereg esetén nagyon jól működhet, de ha jobban kedvelitek a koktélokat, akkor keress egy mixert és kérd meg, hogy tartson bemutatót.

7. Az intimitást fokozhatod a szűk család esetén azzal, hogy nem külön asztalhoz ülteted a résztvevőket, hanem egy hosszú étkezőasztalnál helyezkednek majd el mindannyian. Így érezheti mindenki, hogy jó helyen van, hozzád és vőlegényed életéhez szorosan kapcsolódik.



8. Itt a lehetőséged, hogy kevés, de annál fényűzőbb dekorációt használj. Megláttál az esküvői magazin oldalán egy csodás asztaldíszt, de nagyobb meghívott létszámnál már nem lenne elég kereted minden asztalra tenni belőle? Nem gond, most kiélheted a fantáziád, hiszen kevés, de minőségi anyagot kell használnod.

9. Legyen az esküvőd olyan emlékezetes, hogy akár évekig is erről beszéljenek a meghívottak. Rendezz számukra egy tematikus estét. Legyen az egy közös festmény elkészítése, vagy csodás olasz vacsora elkészítése közösen. A lényeg, hogy élmény legyen minden meghívott számára az együttlét.

Segítségünkkel megvalósíthatod álmaid dekorációit. Keress bátran szolgáltatásaink között, vagy rendeld meg az esküvő teljes dekorációját webáruházunkban.

Előző
Következő »