3 létfontosságú dolog, ami egy hollywoodi stílusú esküvőt megalapoz

A Leonardo di Caprio főszereplésével készült "Nagy Gatsby" vagy Robert de Niró Casinó című filmjének ragyogását próbálja meg visszaadni egy régi hollywood-i stílusban megszervezett esküvő. Egyedi és felejthetetlen lesz a mennyegződ, ha Te is valami hasonló témával leped meg a násznépet. Ehhez nyújtunk némi segítséget mai cikkünkben, három létfontosságú összetevővel, mely nélkül nincs glamour hangulat.

1. Ruhák

Rengeteg módja van annak, hogy a témát feldolgozzuk egy esküvőre, de mivel elsősorban a menyasszony és a vőlegény van a középpontban, így az ő megjelenésük adja meg az alapját a rendezvénynek. A menyasszonyi ruha a régi hangulatot úgy idézheti meg, ha csipke, organza, selyem és rengeteg kristály, csillogó díszítés felhasználásával készül. Bátrabb arák szaténruhát is viselhetnek, art deco ihletésű fejpánttal. A ruha szabása szűk, esetleg a charleston ruhák fazonjához hasonló. A fejpántokba gyémánt csillogás és tollak kerüljenek.
A vőlegény öltözékéről sem feledkezhetünk meg, eleganciája meghatározó. A 20-as, 30-as évek stílusában mellény, csokornyakkendő, mandzsettagomb, nadrágtartó, oxford cipő viselete elengedhetetlen. Esetleg a tweed anyagból készült öltöny vagy zakó is felvehető erre az alkalomra.

Forrás: glamourandgraceblog

2. Helyszín

Hol is képzelhetnénk el máshol egy csillogó, glamour esküvői helyszínt, mint egy kastélyban. Az időtlen elegancia, a falak suttogta történelem megigézi a résztvevőket, míg a párnak jó lehetőséget biztosít csodás fotók készítésére. Hazánkban is rengeteg szépen felújított esküvői helyszín közül választhattok, melyeket bérbe adnak különböző alkalmakra. Lenyűgöző helyszín lehet a keszthelyi Festetics-kastély, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély. Festői környezetben kínálnak többféle lehetőséget az esküvő megszervezésére ezek a helyszínek, a hatalmas parkokban akár kerti esküvő is megszervezhető.


A Festetics-Kastély hatalmas kristálycsillárjaival díszített bálterme a fogadásnak adhat helyszínt, míg a szertartásra az épület mellett elhelyezkedő franciakert és angolpark több száz éves fái között kerülhet sor.

3. Részletek

"Az ördög a részletekben rejlik", szól a mondás, így hát a hollywoodi esküvő sem lehet teljesen korhű, ha nem figyelünk oda a részletekre. Mégpedig ezalatt a dekorációt, a meghívókat, az ételeket, zenét, stb. értjük. A dekoráció színei között a fehér, fekete, arany, ezüst és a csillogó kristály a legfontosabb, emellett a krémszín és a tollak, melyekről nem feledkezhetünk meg. Az art deco stílusú meghívók geometrikus mintázata, fekete-fehér színei megidézik a kor hangulatát. De az arany és fehér kombinációja és az elegáns virágmintázat is megfelelő a hollywood-i fényűzés bemutatására.


Az asztalok dekorálásakor a virágok között a bazsarózsa, a fehér rózsa, liliom, orgona egyaránt feltűnik főként fehér színben, némi halvány rózsaszín és világossárga színnel kombinálva. A menyasszony csokra tollakkal, hatalmas rózsafejekkel, akár némi gyönggyel is díszíthető. A dekoráció vintage hatású fonográffal, írógéppel is kiegészíthető. A helyszínre régi automobillal érkezzen a menyasszony, így stílusosan tud már az esküvő elején megjelenni.


Az ételek a fényűzést erősítsék, lehet akár kaviárt is felszolgálni, ha elbírja a fiatal pár pénztárcája. A torta legyen teljesen fehér, arany és fekete díszítéssel, tollakkal és kristályokkal, gyémántokkal díszített, de még maradjon meg a jó ízlés határain belül. Az apró gyöngyös és csipke mintázatú is jól illik a hangulathoz. Az egyszerű néha sokkal jobban mutat, mint a díszekkel teleszórt darabok.
Forrás: restorationcake


Előző
Következő »