Miért ne lehetne esküvő húsvétkor?!

Hazánkban a lakosság nagy többségének keresztény vallása miatt kevés házasulandó dönt úgy, hogy a húsvéti hétvégén rendezi meg esküvőjét. Azok viszont akik bátran, a szokásokkal szembe menve képzelik el a Nagy Napot ebben az évben kifejezetten jól járnak, hiszen a hosszú hétvége négy napja alatt van idő egy hatalmas ünneplésre. Egy kis kreatív ötleteléssel még a húsvét szellemét is becsempészhetjük az esküvői lakodalom idejére. Lássuk milyen előnyök szólnak a húsvéti esküvő mellett és hogyan tudjuk ötvözni a két eseményt.
A nyári hónapokban már alig találhatunk megfelelő helyszínt az esküvő megrendezésére. A húsvéti hétvégén a nagyobb termek még üresek lesznek, hiszen akik nem épp a locsolással és rokonlátogatással lesznek elfoglalva, azok is inkább egy wellness hétvégére mennek. Bár épp ez lehet a hátránya az ilyen időpontban rendezett esküvőnek, hogy nem mindenki tud majd elmenni, hiszen tartják a szokásokat, látogatják a rég nem látott rokonokat. Erre a fiatal párnak gondolnia kell még a szervezés kezdetekor. Ki kell deríteniük, hogy a meghívottak közül ki az aki, biztosan inkább a hagyományos húsvéti ünneplést választja az esküvő helyett. Ezután mérlegelhetik, hogy érdemes-e ezt az időpontot választaniuk vagy sem.

Húsvétkor általában már kellemes az időjárás, bár néhányszor eső nehezíti meg az ünneplők életét. Kültéren megrendezett esküvőhöz még hűvös van. Viszont ilyenkor éledezik a természet, csodásan süt a nap, szóval adott a lehetőség egy igazán kellemes hangulatú esküvő megszervezéséhez.


A dekorációk elkészítésekor nyugodtan használjuk fel a húsvéti jelképeket, színeket, formákat. A fiatalos színek, a természet ébredését, a megújulást és közös új élet kezdetét is jelképezhetik. Asztaldíszként kis fonott kosárkákban festett tojások, aranyeső, nárcisz kerülhet, míg az ültetőkártyák helyett fehér tojásokat tehettek, melyre a vendégek neve kerül arany színű filctollal felrajzolva.

Az esküvői torta nemcsak színeiben utalhat az ünnepre, hanem megjelenhet rajta néhány csokitojás is, de ha ezt már túlzásnak tartjátok, akkor legalább a répatorta legyen az alapja az esküvői tortának, ami a dekoráció színeiben pompázik.

Merészebb menyasszonyok az esküvői ruha színét is igazíthatják az alkalomhoz. Egy halvány krémsárga, világoskék árnyalatú, vagy épp apró színes virágmintával díszített modell valóban egyedi viselet lehet. Ha a menyasszony nem annyira bevállalós, akkor a koszorúslányok ruhája legyen a négy húsvéti alapszín egyike, vagy akár mindegyike. A halvány lila, sárga, rózsaszín és zöld csodásan fog mutatni, friss és üde hangulatot csempész majd az esküvőre.


A köszönőajándékok, az asztaldíszek és a desszertek között feltűnhet a csokoládétojás. A meghívott gyerekek imádni fogják, ha kézműves foglalkozáson tojást festhetnek, vagy az esemény helyszínén elrejtett csokitojásokat gyűjthetik össze. Ezzel még kárpótolhatjuk is őket az elmaradt locsolásért.

Végül, de nem utolsó sorban az esküvői fotók hangulatát is a húsvét határozhatja meg. A kis nyuszik és az ártatlan kiscsibék békés, természetközeli élményt nyújtanak majd a fényképezés során.
Előző
Következő »