Kérdések, amik második esküvő előtt felmerülnek benned

Amennyiben nem ez lesz az első alkalom, hogy férjhez mész, akkor valószínűleg rengeteg kérdés motoszkál a fejedben. Mit tehetsz meg ismét? Mit nem tettél meg az első esküvődön, amit most megtehetsz? És még ezernyi egyéb gondolat cikázik át az agyadon. Ne légy bizonytalan, cikkünkben néhány alapvető kérdést segítünk megválaszolni. Nézzük is sorjában:

1. Tarthatok "nagy" esküvőt?


Ez több dologtól is függ. Azt javasoljuk, hogyha öt éven belül volt már nagy vendégszámmal rendezett esküvőd, talán nem kéne újra ilyen volumenben gondolkodnod. Viszont ha új párodnak még ez az első házassága, akkor érdemes az ő igényeit előtérbe helyezni, döntsön ő, mennyi vendég érkezzen. Azt sem szabad elfelejteni, ha az előző házasságból született nagyobb gyermekek is részt vesznek az esküvőn. Számukra lehet, hogy egy meghitted, kisebb létszámú rendezvény nem lesz annyira felkavaró.


2. Házasodhatok-e templomban?


Ez függ a vallásodtól illetve attól, hogy párod hogyan vélekedik az egyházi esküvőről. Minden vallás különbözően áll hozzá a második esküvőhöz, van amelyik esetében kizárt, hogy újra vallási ceremóniát tarthass esküvődön. Egyeztess az egyházi tanácsadókkal, papokkal, hogy milyen lehetőségeket ajánlanak. Amennyiben még nem volt templomi esküvőd, akkor főként a vőlegényeddel kell ezt a kérdést megbeszélned.

3. Viselhetek-e fehér ruhát?


Ez a Te esküvőd, azt viselsz, amit szeretnél. A meghívottaknak el kell fogadni a döntésed, hiszen ez a Te "Nagy napod".


4. Elvárható a vendégektől az újabb nászajándék?


Ez egy igazán jó kérdés. Sokan úgy gondolják, hogy a második esküvőn már rendelkezik az ifjú pár a közös élet elkezdéséhez szükséges dolgokkal, így nem akarnak újra egy nagyobb értékű ajándékot adni. Ezen nem szabad megsértődni! Adjuk meg a lehetőséget mindenki számára, hogy ha szeretne ajándékozni, akkor erre legyen megfelelő idő és hely biztosítva számára.

5. Vajon meghívjam-e a volt párommal közös barátainkat, rokonokat?


Általánosságban azt mondhatjuk, hogy csak akkor, ha igazán szoros baráti kapcsolatban maradtatok. Másik ilyen eset, amikor az első házastárs elhalálozott és az ő családjának meghívása lehet egy kedves gesztus. A kérdésre tehát a válaszunk nem, a fenti kivételekkel.


6. A menyasszonytáncot ismét megrendezhetem?


Ezt a kérdést ugyanúgy kezelhetjük, mint a nászajándék kérdést. Adjunk lehetőséget arra, hogy aki szeretne pénzt adni a táncért, az megtehesse, de ne várjuk el ezt mindenkitől.

7. Vannak olyan esküvői szokások, amiket elhagyhatunk?


Az első tánc, a csokorhajítás, a harisnyakötő leszedése például, mind olyan része az esküvőnek, amiről neked kell döntened pároddal egyeztetve. Ha úgy érzed enélkül nem lesz teljes a lakodalom, akkor vállald be ismét.

Reméljük tudtunk segítséget nyújtani számotokra.

Orsidekor.hu csapata
Előző
Következő »