Vintage esküvő – régi stílus, új környezetben


Az esküvői trendek állandó változása mellett, a vintage évek óta az egyik legkedveltebb téma a párok körében. Amennyiben hagyományos esküvőre vágysz, tele rengeteg nosztalgikus bájjal, akkor válaszd ezt a kifinomult stílust, melynek kiegészítői extra hangulatot kölcsönöznek majd a ceremónia helyszínén, valamint a vacsoraasztalnál egyaránt. A vintage stílusú esküvők dekorációját kiválasztani nem könnyű, hiszen oly sok lehetőséget kínálnak számunkra a különböző szolgáltatók. Néhány ötlettel szeretnénk segíteni, hogy egyszerű és gördülékeny legyen a döntés.


A klasszikus vintage stílus az 1920-as és 1950-es évek közötti időszakot öleli fel, annak minden bájával, eleganciájával együtt. A „nagy Gatsby” időszakában visszarepítő esküvőkön azonban nem ritka a hollywoodi csillogás, a gyöngyök, a pazar díszítés. Ettől függetlenül mégis a hangsúly az elmúlt korok életre keltésén van, így az antikolt hatás dominál.

A vintage esküvőkön az Ifjú Párt és a násznépet a régmúlt idők nosztalgikus hangulata lengi körül, mely az egész esküvő alatt visszaköszön. A helyszín dekorációja, a meghívók, kiegészítők és a pár ruhája, mind választékosságot sugall.

Sok helyen előkerülnek a nagymama szekrényében porosodó porcelánedények, régi csipke terítők, ezzel teremtve egyedi és személyes hangulatot az esküvő helyszínén. A menyasszonyok között akadnak olyanok, akik a korhű hangulat érdekében édesanyjuk vagy nagymamájuk ruháját viselik a szertartás alatt.


A klasszikus vintage típusú esküvőtől romantikát, ízléses dekorációt várunk el. Már a vendégek értesítésénél is gondoskodhatunk arról, hogy megérezzék, milyen hangulatban kerül megrendezésre a mennyegző. A
csipkével és szalaggal díszített meghívók bármelyike kiválóan passzol a vintage stílushoz. Egy kedves idézettel kiegészülve pompásan utal az esküvő romantikus jellegére.


A helyiségek díszítőelemeinek kiválasztásakor elsősorban a pasztell színekből válogathatunk, főként a  púder rózsaszín, halvány lila, tearózsa sárga, vajszín, földszínek, esetleg az óarany domináljon. A friss virágok mellett, sok zöld növényt is használjunk. A borostyán igazán jó választás ehhez.

Nem feledkezhetünk meg az asztalokon elhelyezett ültetőkártyákról sem, melyeknek szintén az esküvő témájához igazodónak kell lenniük. A praktikus, pohárra illeszthető, áttört mintával készült, és a meghívó színvilágához hasonló ültetőkártyák, kiváló egységet alkotnak az egész eseménnyel.

A régies hatású dekorációk mellett, helyet kaphatnak a valódi családi emlékek is. A nagypapa régi karórája, vagy a dédnagymama díszzsebkendője személyes keretet ad az estének. A vacsora helyszínén helyezzük el a bejárat közelében, egy antik asztalkán emlékeinket, hogy a helyiségbe lépők rögtön érezhessék az egyedi hangulatot.

A vintage esküvő elengedhetetlen kelléke a kalitka, melyben virágokat helyezhetünk el, de vannak párok, akik nászajándék gyűjtőnek használják. Szabadtéri esküvőkön és beltéren megrendezett eseményeken, egyaránt szép, romantikus hangulatot kölcsönöz a helyszínnek.


Bármelyik korszakot is választja az Ifjú Pár esküvőjük témájának, mindenképpen felejthetetlen élményben lesz részük.
Előző
Következő »