Minden, amit a május 19-i hercegi esküvőről tudni érdemes

Még csak néhány nap telt el azóta, hogy megszületett Vilmos herceg és Katalin harmadik gyermeke, máris újabb szenzáció övezi a királyi udvart, mégpedig a május 19-én esedékes esküvő, melyen Harry herceg feleségül veszi szerelmét az amerikai színésznőt, Meghan Markle-t.


Mit is tudunk jelenleg az esküvő előkészületeiről?

A királyi családba beházasodni készülő Meghan elvált nőként fog bekerülni a palotába. Tavaly november 27-én jelentette be Harry herceg hivatalosan, hogy eljegyezte szerelmét. Az udvar csepegtetve, folyamatosan adja az információkat a ceremónia részleteiről. Például csak nemrég derült ki, hogy ki tervezi a gyönyörű meghívókat, ami majd a vendégek, vagy például arról is csak néhány napja értesülhettünk, hogy ki lesz az esküvői fotós.



Nézzük a részleteket:

A ruha

Meghan menyasszonyi ruhájából kettő is lesz, habár az esküvő napjáig vélhetően rejtély marad a tervező kiléte és nem láthatjuk a ruhát sem.. Az első ruha, melyet majd a ceremónián fog viselni 400.000 fontba, azaz 140 millió forintba fog kerülni, vélhetően csipkés lesz és ujjakat is kap. Nem újdonság a királyi esküvők történetében, hogy lesz egy második ruhája is Meghan-nek, melyet majd a szertartás utáni partin fog viselni. Katalin is ugyanígy tett saját esküvőjén. A második ruha biztosan kényelmesebb lesz, hogy könnyen mozoghasson benne a menyasszony. A ruha kiegészítéseként a tiara valószínűleg Diana hercegnő ékszerei közül kerül majd ki.

A helyszín

A szertartásra a windsori kastélyban kerül sor, az ottani Szent György kápolnában. A windsori a világ legnagyobb jelenleg is használt kastélya, melyben a királynő az év sok hétvégéjét tölti. Az ő engedélyével tartják az esküvőt a kápolnában. A jegyesek szeretnék, ha minél többen részesei lehetnének a nagy eseménynek. Több mint 2000 szerencsés vendég lesz meghívva a kastélyba, köztük 1200 olyan ember, aki a közösséget szolgálja. 600 vendég lesz jelen a kápolnában, ahol a királynő ebéddel látja vendégül a meghívottakat, míg az esti partira, melyet a walesi herceg ad, már csak 200 fő hivatalos. Szigorú etikett szerinti öltözéket írnak elő viseletként a vendégek számára, a katonák dísz egyenruhában kell, hogy megjelenjenek.



Tanú

A tegnapi napon derült ki, hogy Vilmos viszonozza Harry korábbi szívességét és tanúként vesz részt a szertartáson. Örömmel mondott igen a felkérésre a cambridge-i herceg testvérének. Vélhetően koszorúslányként az aprócska Charlotte hercegnő fog megjelenni, míg testvére George is részt vesz a szertartáson. 

Virág

Csak találgatni lehet, hogy milyen virágdekoráció lesz az esküvőn, annyi azonban már bizonyos, hogy a Creddock nevű virágüzlet fogja a növényeket szállítani az esküvőre. Meghan fehér állítólag fehér kerti rózsákat, és peoniákat, azaz pünkösdi rózsát kért, mivel ez a kedvenc virága. A közösségi médiában is osztott meg már erről a gyönyörű virágról képeket. Egy dolog biztos, mégpedig, hogy a ceremónia után jótékonysági szervezetek között osztják szét a virágokat.



Torta

Az esküvői tortát a hercegi pár választotta ki, egy londoni székhelyű pékség készíti majd el, Claire Ptak vezetésével. Az amerikai cukrászsüteményeiről híres szolgáltató, a Harry és Meghan által választott divatos citromos, vajkrémmel borított és friss virágokkal díszített tortáját süti meg.

Meghívó

Egy hónapja küldte ki a jegyespár a meghívókat a kiválasztottak számára. A vastag fehér kártyára arany színnel volt nyomtatva a királyi címer, a csodás kaligrafikus fekete betűk jól kiemelkedtek az elegáns környezetből. A meghívókat a királyi udvar beszállítójaként is ismert Barnard and Westwood cég készítette.



Zene

Egy evangélikus kórus és egy tinédzser cselló fenomén is játszani fog az esküvő alatt. A kápolnában a 19 éves Sheku Kanneh-Mason cselló játékával fogja elvarázsolni a közönséget. A brit fiatalt maga Meghan hívta meg a szertartásra, amire nagyon büszke a tehetséges zenész. Mellette még több zenekar és énekkar is fellép majd. A palota szerint nagy gondossággal választotta ki a fiatal pár a ceremónián részt vevő valamennyi szereplőt.

Bárhogy is alakuljon az esküvő biztos, hogy még évekig fogunk beszélni az ott történt eseményekről.

Sok boldogságot kívánunk a fiatal párnak!
Előző
Következő »