Esküvői dekoráció 5 lépésben

Mind tudjuk, hogy az esküvő többről szól, mint maga az esemény. Egymásra találtatok a pároddal, elköteleztétek magatokat egymás mellett és feltett szándékotok egy életen át boldogságot csempészni a másik életébe. Ez az egyetlen, ami igazán számít, de azért ne tagadjuk le: a kapcsolat megkoronázásaként mindannyian tökéletes esküvőről álmodozunk.

A kép forrása

Az egyik legsarkalatosabb pont a ruha mellett kétséget kizáróan a dekoráció kiválasztása. Ha azt sem tudod, hogyan kezdj hozzá, vagy vannak már ötleteid, de még nem állt össze az egész, akkor jó helyen jársz! Tippjeinkkel segítünk, hogy a szervezéssel járó stresszből csak az egészséges izgalom maradjon meg, és ez a különleges nap valóban rólatok szóljon.

1. Gondoljátok át, mennyi pénzt tudtok rászánni


Az első lépés nem kellemes, de elengedhetetlen ahhoz, hogy tudatosan tudjatok tervezni és ne mindennek a közepén szembesüljetek vele, hogy a kinézett tökéletes dekor nem fér bele a keretbe.

A keret megszabása véletlenül sem egyenlő azzal, hogy le kell mondanotok mindenről, ami különlegessé varázsolná számotokra ezt az alkalmat! Mindössze annyit jelent, hogy reális képetek lesz arról, hogy mire mennyit tudtok szánni, és innentől lesz igazán izgalmas a játék - a lehetőségeknek csak a saját fantáziátok szabhat határt.

2. Válasszatok egy stílust vagy tematikát

Hagyományos, formális esküvőt szeretnétek rengeteg vendéggel, vagy családias hangulatot lazább köntösben? Imádjátok a retrót, vagy épp azt szeretnétek, ha mindenki hawaii-i stílusban öltözne?! Ne gondoljátok, hogy száz százalékban egy lejátszott forgatókönyvhöz kell alkalmazkodnotok. Vannak ugyan "kötelező" elemek, de fontos, hogy a legmeghatározóbb dolgok a saját igényeiteknek megfelelően alakuljanak.

3. Állapodjatok meg a színekben

A színek fontos szerepet játszanak az esküvő karakterének kialakításában és a dekoráció szinte minden elemét meghatározzák, így ez a rész alapos megfontolást igényel.

Általánosságban elmondható, hogy két-három színnél többen nem érdemes gondolkodni, hogy ne keltsen túlzsúfolt érzetet a dekor. Mindenképp egymással harmonizáló színeket válasszatok, és ügyeljetek arra, hogy az egyes színek milyen hatást keltenek külön-külön és együtt.

A színelmélettel kapcsolatban itt, a színek párosításával kapcsolatban itt olvashattok részletesebb tájékoztatást, a választáshoz pedig nagy segítség lehet ez, ez és ez az oldal. Jó tervezést!

A kép forrása

4. Mérlegeljetek

A kötelező kellékek és a milliónyi dísz tengerében könnyű elveszni. Ne gondoljátok, hogy mindenre szükségetek van ahhoz, hogy egyedivé tegyétek az esküvőt és emlékezetes maradjon mind számotokra, mind a vendégek számára! Beszéljétek meg, melyek azok a dolgok, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy te és a párod igazán jól érezzétek magatokat, és melyek azok, amelyek egyikőtöknek sem hiányoznának igazán.

Ha az elején megállapodtatok egy keretben, most jön az a rész, ahol igazán megcsillogtathatjátok a kreativitásotokat. Az interneten számtalan helyről meríthettek inspirációt (például a termékeink között vagy a Pinteresten) különleges, kisebb költségvetésből is könnyen megvalósítható ötletekkel kapcsolatban, amelyek garantálják, hogy a ti igényeiteknek megfelelő legyen még a legapróbb asztaldísz is.

5. Vegyétek figyelembe a helyszínt

Alaposan nézzetek körül és gondoljátok végig, hogy a helyszínen milyen lehetőségek állnak rendelékezésre, hová kerül majd dekoráció (a bejárat mellé, az asztalokra, a padlóra, a plafonra, a falakra, a fürdőszobába stb.), és annak megfelelően tervezzetek. Szintén nem mindegy, hogy kül- vagy beltéri eseményről van szó, hiszen a dekoráció anyagát, funkcióját is ehhez kell igazítanotok.

///

Ha tudatosan vágtok bele, a dekoráció megtervezése hajtépés helyett egészséges kihívássá szelídül, a végeredmény pedig olyasmi lesz, amire ti és a vendégeitek is jó érzéssel gondolhatnak vissza. A legfontosabb, hogy együtt, jó hangulatban töltsétek el ezt a különleges napot, a szervezés pedig ne az idegeskedésről, hanem a várakozással teli izgalomról szóljon.
Előző
Következő »